'Excelsior zit handenwrijvend klaar: transfer Wieffer levert miljoenen op'

'Excelsior zit handenwrijvend klaar: transfer Wieffer levert miljoenen op'

4 juli om 15:28

Ook Excelsior spint garen bij de transfer van Mats Wieffer, die Feyenoord lijkt te gaan verruilen voor Brighton. Door een doorverkooppercentage kunnen de Kralingers miljoenen tegemoet zien wanneer Wieffer naar de Premier League trekt, zo meldt Voetbal International.

Volgens Chris Tempelman, journalist van Voetbal International, zou Excelsior een doorverkooppercentage van 'minimaal tien procent' hebben bedongen. In de zomer van 2022 nam Feyenoord Wieffer van de stadsgenoot over voor een bedrag van 575.000 euro, plus het percentage bij toekomstige verkoop. In de Kuip speelde Wieffer zich na een half jaar in de basis en won hij de landstitel en de KNVB Beker.

Brighton zou volgens De Telegraaf een bedrag van dertig miljoen euro exclusief bonussen willen betalen voor Wieffer, hetgeen zou betekenen dat Excelsior minimaal drie miljoen euro bij zou kunnen schrijven. Eerder repte 1908.nl al over een percentage van minimaal vijftien procent. Hoe dan ook is het een flinke meevaller voor de Kralingers, die via de play-offs degradeerden uit de Eredivisie en het komende seizoen actief zijn in de Keuken Kampioen Divisie.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met nieuws over o.a. Ajax, PSV en Feyenoord!