Geen uitsupporters bij duels tussen NAC en Willem ll

Lokale vierhoek grijpt in: geen uitsupporters bij Brabantse derby

4 juli om 15:51

De duels tussen Willem II en NAC Breda zullen in het aankomende seizoen gespeeld worden zonder uitpubliek, zo hebben de burgemeesters van Tilburg en Breda beslist in overleg met beide clubs, politie en justitie. Ongeregeldheden in recente ontmoetingen zouden de aanleiding vormen voor het besluit.

Middels een verklaring laten de partijen gezamenlijk weten dat het in het afgelopen seizoen toch is misgegaan, ondanks dat er al maatregelen waren getroffen tegen ongeregeldheden. Zo mocht er al slechts de helft van het aantal uitsupporters mee. De derby wordt op 24 november in Tilburg gespeeld, en op 18 mei in Breda. Ook geldt de maatregel voor eventuele bekerduels en ontmoetingen in de play-offs.

"Helaas heeft een groep supporters zich vorig seizoen zowel in Tilburg als in Breda enorm misdragen. Zowel binnen als buiten het stadion waren er forse ongeregeldheden waarbij politieagenten ernstig gewond raakten", klinkt het statement. Na het treffen in Breda braken er rellen uit en ook in Tilburg moest de politie optreden.

"Graag hadden we dit seizoen, nu de clubs weer in de Eredivisie spelen, uitpubliek kunnen toestaan", luidt de reactie van burgemeesters Weterings en Depla. "De twaalfde man is immers een essentieel onderdeel van onze voetbalcultuur. Helaas heeft een aantal supporters dat onmogelijk gemaakt."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met nieuws over o.a. Ajax, PSV en Feyenoord!