Raya definitief speler van Arsenal

Arsenal tast diep in de buidel en legt prijswinnende keeper definitief vast

4 juli om 16:32
Laatste update: 4 juli om 16:50

David Raya maakt definitief de overstap naar Arsenal, dat hem overneemt van Brentford. De 28-jarige keeper speelde het afgelopen seizoen al op huurbasis voor The Gunners, waar hij de prestigieuze Golden Glove-prijs wist te winnen. 

Die prijs wordt toegekend aan de doelman die het vaakst zijn doel schoon houdt. De Spaanse Raya slaagde daar het afgelopen seizoen maar liefst zestien keer in. Opmerkelijk, gezien het feit dat Raya begin vorig seizoen nog Aaron Ramsdale voor zich te leek moeten dulden. 

Manager Mikel Arteta gaf uiteindelijk het vertrouwen aan zijn landgenoot, en dat betaalde zich behoorlijk uit. Naast goede optredens in de Premier League was hij voor Arsenal ook belangrijk in de Champions League. Zo pakte hij twee penalty's in de strafschoppenreeks tegen FC Porto. 

Arsenal betaalt nu ongeveer 30 miljoen euro voor Raya, dat buiten Brighton en Arsenal ook nog uitkwam voor Blackburn Rovers en Southport. Momenteel is hij met het Spaanse nationale elftal in Duitsland. Raya is reservekeeper achter eerste doelman Unai Simón.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!