Steijn wordt niet de nieuwe trainer van Go Ahead Eagles

'Steijn bedankt vriendelijk en laat kans op nieuwe Eredivisie-job schieten'

4 juli om 17:58
Laatste update: 4 juli om 18:03

Maurice Steijn wordt bij Go Ahead Eagles niet de opvolger van René Hake. De oud-trainer van Ajax gold als een van de belangrijkste kandidaten, maar heeft de club uit Deventer afgewezen. Dat meldt het Algemeen Dagblad

Go Ahead Eagles is sinds een week druk in de weer met het vinden van een geschikte opvolger voor Hake, die op het punt staat om zich naast Erik ten Hag te voegen in de staf van Manchester United. De Deventenaren willen het liefst een Nederlandse trainer met ervaring. 

Met die criteria in het achterhoofd is de club uitgekomen bij Steijn, die sinds zijn vertrek bij Ajax in oktober van vorig jaar geen club meer trainde, maar wel nog even in beeld was bij sc Heerenveen. Steijn ziet een dienstverband op De Adelaarshorst echter niet zeggen, en heeft vriendelijk bedankt. 

Paul Bosvelt, de technisch directeur van Go Ahead, gaf woensdagavond al aan dat het vinden van een nieuwe trainer allesbehalve makkelijk is. "Uiteindelijk heb je een aantal namen in je hoofd en in de praktijk blijkt toch dat het wat lastig is. Sommigen hebben andere opties, anderen zijn niet los te weken. We moeten de goede keuze maken en nemen de tijd die daarvoor nodig is", zei hij, opgetekend door het AD.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met nieuws over o.a. Ajax, PSV en Feyenoord!