FC Barcelona kent volgens Spaanse media twijfels over fitheid Frenkie de Jong

'Zorgwekkend: enkel speelt De Jong nog altijd parten, seizoensstart in gevaar'

4 juli om 19:21
Laatste update: 4 juli om 19:26

Frenkie de Jong heeft opnieuw een tegenvaller te verwerken gekregen in het herstel van zijn enkelblessure. Dat claimt het Catalaanse dagblad Diari ARA. Gevreesd wordt dat de middenvelder de voorbereiding en start van het seizoen ook zal moeten missen.

De Jong kampt nog altijd met zijn derde enkelkwetsuur van vorig seizoen. Diari ARA benadrukt dat men zich bij Barcelona zorgen maakt om de Nederlander, die het EK met Oranje ook moest laten schieten. De enkel van De Jong is nog altijd pijnlijk, als de belasting verhoogd wordt. De middenvelder viert momenteel vakantie en zal zich op 10 juli weer bij Barcelona melden.

In Catalonië sluit men echter niet uit dat De Jong de voorbereiding op en start van het nieuwe seizoen ook zal moeten missen. De blessure is niet operatief te behandelen, waardoor de Oranje-international de tijd zal moeten nemen in zijn herstel: anders dreigen de problemen chronisch te worden. Zodra De Jong zich weer bij de club heeft gemeld, zal Barcelona zelf verder onderzoek doen.

Daarmee verkeren club en speler nog in onzekerheid over de inzetbaarheid van De Jong rondom de seizoensstart. Eerder gaf de in Arkel geboren speler al aan dat hij zijn herstel niet wil overhaasten, om een chronische blessure te voorkomen. Bij Barça ligt De Jong nog vast tot medio 2026. De nummer twee van het afgelopen La Liga-seizoen gaat zijn contract in de komende maanden proberen te verlengen. Lukt dat niet, dan wordt een transfer een optie.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met nieuws over o.a. Ajax, PSV en Feyenoord!