Driessen weet niet wat hij hoort over Oranje: 'Wat is dat voor idioterie?'

'Primeurtje' van Driessen valt slecht bij Derksen: 'Dat doe je toch niet?'

5 juli om 06:20
Laatste update: 5 juli om 08:16

Valentijn Driessen vertelt dat er plannen in de maak zijn om het Nederlands elftal niet alleen bij winst maar ook bij een tweede plaats op het EK te huldigen. Dat gebeurde eerder ook na de verloren WK-finale van 2010. Bij Vandaag Inside Oranje reageert men vol ongeloof of dat bericht. 

"Toevallig sprak ik gisteren Marianne van Leeuwen, de directeur van de KNVB", vertelt Driessen aan SBS 6. "Die zei dat er een huldiging op het programma stond als het Nederlands elftal tweede wordt. Wat is dat voor idioterie? Je komt hier toch heen om te winnen?"

Daar is Van Leeuwen het volgens Driessen mee eens. "Daar ben ik ook niet voor, daar gaan we niet aan beginnen. Maar de gemeente Amsterdam stelt alles in het werk", zou ze gezegd hebben. Driessen snapt er niets van. "Voor een rondvaart! Als tweede! Dan ga je het water toch niet op, kom op. Ik denk niet dat het EK geslaagd is als je tweede wordt, ook niet als je de finale haalt. Je moet gewoon het toernooi winnen."

René van der Gijp haak bij Vandaag Inside Oranje in. "Als je tweede wordt, moet je niet met een rondvaartboot door Amsterdam gaan." Ook Derksen windt zich op. "Als speler ga je dan toch ook niet op zo'n boot staan?"

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!