Ajax wil Akpom of Forbs verkopen

'Ajax wil tweetal slijten, maar wil bij voorkeur pas na 1 augustus verkopen'

5 juli om 14:03

Ajax wil Chuba Akpom of Carlos Forbs deze zomer slijten. De Amsterdammers verwachten ook dat dit gaat lukken, schetst De Telegraaf.

Forbs en Akpom werden beiden vorig jaar gekocht door voormalig technisch directeur Sven Mislintat. Voor Akpom werd ruim twaalf miljoen euro betaald, terwijl Forbs voor veertien miljoen euro overkwam van Manchester City. Zowel de spits als de buitenspeler kende een moeizaam eerste jaar en staat op de nominatie om te vertrekken.

'Het tegenstrijdige is ook dat een transfer van de twee vóór 1 augustus onwenselijk is', schrijft de ochtendkrant. Op 25 juli en 1 augustus komt Ajax in de voorrondes van de Europa League in actie. Steven Bergwijn en Brian Brobbey, die met Oranje deelnemen aan het EK, zijn dan nog niet van de partij. Trainer Francesco Farioli is dan dus aangewezen op Akpom en Forbs.

Akpom moest het in zijn debuutseizoen bij Ajax voornamelijk doen met invalbeurten. Desondanks kwam hij in alle competities nog tot vijftien goals. Forbs maakte in zijn eerste jaar in Amsterdam drie goals. Daarnaast gaf hij vijf assists.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!