Wijndal heeft goed gevoel bij Farioli: 'Hij is positief over me'

Wijndal weet nog niet waar toekomst ligt: 'Op dit moment is hij positief over me'

5 juli om 16:13

Owen Wijndal was in de verloren oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle (0-1) weer eens in het shirt van Ajax te bewonderen, maar wat de toekomst zal brengen weet hij nog niet. Zo geeft de vleugelverdediger na de wedstrijd aan in gesprek met Ziggo.

Wijndal heeft een goed gevoel over het begin van de voorbereiding bij Ajax. "Het is goed om weer terug te zijn. De voorbereiding gaat tot nu toe ook wel goed. De jongens zijn fit, dat is op dit soort momenten het belangrijkst. Ik voel me goed."

Ook over de nieuwe hoofdtrainer, Francesco Farioli, is Wijndal te spreken. "Ik moet zeggen, zeer positief. Het is natuurlijk logisch dat ik dat zeg", zegt de back met een glimlach. "Maar hij brengt veel energie in de ploeg, samen met zijn assistenten. Hij heeft ook een goed idee voor het spel, dus ik heb veel vertrouwen in hem."

Farioli heeft de back verteld dat hij zich goed laat zien, maar of de toekomst van Wijndal bij Ajax ligt, durft hij niet te zeggen. "Op dit moment heeft hij tegen me gezegd dat hij positief over me is. Hoe ik train, en dat ik veel werk lever. Dus dat is alleen maar goed, en wat de toekomst brengt... geen idee."

Wijndal maakte in de zomer van 2022 de overstap van AZ naar Ajax, maar wist zijn vorm uit Alkmaar niet door te trekken in de hoofdstad. Gedurende het afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Royal Antwerp, waar hij in de Jupiler Pro League tot twintig wedstrijden kwam.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met nieuws over o.a. Ajax, PSV en Feyenoord!