R. De Boer over Julian Rijkhoff bij Ajax

De Boer houdt hart vast voor Ajacied: 'Hij moet vlieguren gaan maken'

5 juli om 16:55
Laatste update: 5 juli om 17:28

Ronald de Boer twijfelt of er komend seizoen voldoende perspectief is voor Julian RIjkhoff bij Ajax. Dat laat de analist weten bij Ziggo Sport na afloop van het oefenduel tussen Ajax en PEC Zwolle (0-1). De Boer twijfelt of Rijkhoff voldoende speeltijd zal krijgen als Brian Brobbey en Chuba Akpom in Amsterdam blijven.

Volgens De Boer zal Rijkhoff moeten vechten voor zijn kansen onder de nieuwe trainer Francesco Farioli. "De kansen die moet hij zelf pakken, maar als Brobbey blijft is dat natuurlijk zijn grootste concurrent", aldus de analist. "Dan heb je Akpom en misschien nog een andere spits. Het ligt aan hem natuurlijk, maar het wordt wel een interessant jaar."

"Het wordt tijd dat hij (Rijkhoff, red.) vlieguren gaat maken", vervolgt De Boer. "Misschien in Jong Ajax, maar dat is natuurlijk niet waarvoor hij is gekomen. Ik houd een beetje mijn hart vast of hij veel speelminuten krijgt dit jaar, moet ik eerlijk zeggen. Je moet je vlieguren maken en van de momenten leren als het fout gaat. Dat krijg je toch niet echt in trainingen en bij het tweede elftal", aldus De Boer.

Rijkhoff kwam in de jeugdopleiding uit van Ajax en vertrok in 2021 naar Borussia Dortmund. Na drie jaar in Duitsland keerde de spits vorig seizoen terug bij de Amsterdammers. In de Keuken Kampioen Divisie scoorde hij zes keer in dertien duels. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!