Gullit hoopt dat Simons de Europese top aankan

Gullit: 'Hij is een groot talent, maar ik zie in hem nog geen dragende speler'

5 juli om 18:08

Ruud Gullit is er nog niet zeker van dat Xavi Simons de Europese top aankan. De oud-voetballer ziet in de jongeling nog geen 'dragende speler' en hij moet nog maar zien of Simons een team bij de hand kan nemen.

"Een tijdje terug werd in Nederland gezegd dat alles aan het spel van Simons moet worden opgehangen, maar dat vind ik echt zwaar overdreven", vertelt Gullit in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hij is een groot talent, maar ik zie in hem nog altijd geen dragende speler. Niet qua speelstijl, ook niet qua persoonlijkheid en ook nog niet fysiek."

Gullit verwacht dat Simons het beste rendeert in een lopend elftal. "Omdat hij afhankelijk is van de momenten waarop hij wordt aangespeeld", legt hij uit. "Hij vraagt altijd de bal, dat pleit voor hem. Hij durft en verstopt zich nooit. Maar hij is nog niet zover dat hij een minder draaiend team bij de hand neemt."

Ook wordt Gullit gevraagd naar de toekomst van Simons. De voormalig Oranje-international verwacht dat de jongeling een verstandige keuze gaat maken. "Bij PSV en RB Leipzig kon hij zich in de betrekkelijke schaduw ontwikkelen. We moeten gaan zien of hij straks ook kan aanhaken bij de absolute top", aldus Gullit. "Ik hoop het, ik kijk heel graag naar hem, maar we moeten dat allemaal nog maar zien. Bij Oranje speelt hij nu beter dan voorheen, maar laten we rustig blijven: dat was vooral zo tegen Roemenië en Polen. Nog niet tegen de toplanden."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!