Buitink verruilt Vitesse voor PEC

Buitink weg bij Vitesse en blijft in Eredivisie: 'In alle opzichten versterking'

5 juli om 21:46

Thomas Buitink blijft ook na de degradatie van Vitesse behouden voor de Eredivisie. De 24-jarige aanvaller maakt de overstap naar PEC Zwolle, waar hij een contract voor drie seizoenen tekent.

Buitink komt uit de jeugdopleiding van Vitesse en speelde 123 wedstrijden in de Eredivisie. In het seizoen 2021/2022 kwam hij al op huurbasis uit voor PEC, dat na de degradatie van de Gelderse club zijn kans schoon ziet. De aanvaller maakt nu definitief de overstap naar de Blauwvingers.

Na Thierry Lutonda, die overkwam van RKC Waalwijk, is Buitink de tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen. "Met meer dan honderd Eredivisie-wedstrijden achter zijn naam is Thomas met zijn 24 jaar een speler met de nodige ervaring", reageert technisch directeur Gerry Hamstra. "Bij Vitesse heeft hij op het hoogste niveau veel wedstrijden gespeeld, zowel nationaal als internationaal. Bovendien heeft hij ook een sterk karakter en de juiste mentaliteit. Na een zware blessure heeft hij zich vorig jaar terug geknokt en nu is Thomas klaar om zich weer te laten zien. Dit is een speler die in alle opzichten een versterking voor onze selectie is."

Buitink toont zich gelukkig met zijn nieuwe stap. "PEC Zwolle is voor mij natuurlijk geen onbekende club. Ik heb hier een half jaar met veel plezier mogen spelen en sindsdien altijd contact onderhouden. Dat ik een contract voor drie seizoenen heb mogen tekenen geeft aan dat de club het in mij ziet zitten en ik wil niets liever dan dat vertrouwen de komende jaren uitbetalen."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met nieuws over o.a. Ajax, PSV en Feyenoord!