Slot: 'Geweldig voor Wieffer en Feyenoord'

Slot blij met transfer: 'Geweldig voor hem en voor Feyenoord'

5 juli om 22:40

Arne Slot juicht de overstap van Mats Wieffer naar Brighton & Hove Albion toe. De kersverse Liverpool-manager is blij voor de 24-jarige middenvelder en zijn oude club Feyenoord.

Wieffer is al in Engeland om zijn transfer naar Brighton af te ronden. "Ik vind het vooral heel mooi voor hem, als je ziet waar hij vandaan komt. Dat hij twee jaar nadat hij van Excelsior kwam, de stap naar de Premier League kan maken. Dat is geweldig voor hem, het is fantastisch voor hem", vertelt Slot bij Viaplay. "Maar ook voor Feyenoord, omdat het de grootste transfer is in de clubhistorie." 

De Rotterdammers ontvangen naar verluidt dertig miljoen euro voor de negenvoudig Oranje-international, exclusief bonussen. Daarmee onttroont hij Orkun Kökcü en Luis Sinisterra (beiden 25 miljoen) als duurste uitgaande transfers. 

Volgens Slot heeft hij niet geprobeerd om Wieffer nog naar Liverpool te halen. "Nee, ik heb Mats niet gesproken. Ik vind het heel leuk om hem tegen te komen, maar ik hoop dat hij zichzelf niet te veel wil bewijzen tegenover zijn oude trainer."

Bekijk hieronder het interview met Slot over Wieffer, Liverpool en de Britse pers