Tickets voor Nederland - Turkije voor woekerprijzen aangeboden

Tickets voor Nederland - Turkije staan voor woekerprijzen te koop

6 juli om 09:34

Sinds Oranje met de overwinning op Roemenië een plek in de kwartfinales van het EK heeft bemachtigd, worden tickets voor de kwartfinale tegen Turkije voor woekerprijzen verkocht. Op online platformen zijn vraagprijzen van 5000 euro te vinden voor een stoeltje in Berlijn. 

Een snelle rondtocht op doorverkoopsites of Marktplaats.nl laat zien dat Oranje-fans die op het laatste moment nog een kaartje voor de wedstrijd willen bemachtigen diep in de buidel moeten tasten. Voor minder dan 400 euro is het vrijwel onmogelijk een ticket te vinden voor de kwartfinale van het EK. 

Bij Viagogo worden in totaal ruim 2000 kaarten aangeboden voor de wedstrijd, waarvan sommige voor absurde bedragen van 5000 euro. Dat is flink meer dan de prijscategorieën van 100, 200 en 300 euro die de UEFA heeft vastgesteld voor de wedstrijden van het EK. 

De voetbalbond waarschuwt dan ook voor illegale doorverkoop en neptickets. 'De UEFA heeft fans gewaarschuwd voor niet-geautoriseerde ticketaanbieders die proberen te profiteren van de grote vraag.'