Driessen: 'Zwaar overdreven in Nederland, de afstand tot het veld is 400 meter'

Driessen: 'Zwaar overdreven in Nederland, de afstand tot het veld is 400 meter'

6 juli om 10:19

Valentijn Driessen noemt de aandacht die in Nederland uitgaat naar de verwachte 'Turkse heksenketel' in Berlijn overdreven. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf hoeft Oranje niet te vrezen voor extreme taferelen. 

Kan Nederland zich goed concentreren als er straks 40.000 Turken in het Olympiastadion in Berlijn zitten?" luidt de vraag in Kick-off. "Dat is allemaal zo overdreven", reageert Driessen. "De afstand tot het veld is geloof ik 400 meter. Misschien als ze met een paar roeptoeters voor hun neus staan dat je ze kan horen. Het is natuurlijk geen Fenerbahçe of Galatasaray."

Driessen doet er nog een schepje bovenop. "Ook qua vuurwerk en veldbetreders en weet ik wat allemaal: dat zul je echt niet zien. Of voorzitters die met pistolen het veld opkomen of vechtpartijen... Dat gaan we natuurlijk niet meemaken."

Gaat Nederland door naar de halve finale?

Nederland mag geen moeite hebben met Turkije, meent kompaan Mike Verweij. "3-0. Ronald Koeman zei dat het niet makkelijk wordt, maar ik heb wel het gevoel dat het heel makkelijk wordt." Daar is Driessen het niet mee eens. "Het wordt nooit makkelijk. Je zit bij de laatste acht, dus makkelijke wedstrijden bestaan niet. Het stadion zal best wel wat doen met die Turkse ploeg, maar daar moet je gewoon niet in meegaan."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!