Ajax en PSV strijden om huurdeal Prestianni

'Ajax en PSV strijden om huurdeal voor Argentijn met clausule van 100 miljoen'

6 juli om 10:28

Ajax en PSV zijn allebei in de markt om Gianluca Prestianni van Benfica te huren. Dat meldt het Portugese A Bola. De Amsterdammers zouden op dit moment de beste kaarten in handen hebben voor de huur.

De achttienjarige Prestianni werd afgelopen winter voor negen miljoen euro overgenomen van het Argentijnse Vélez Sarsfield. Bij Benfica komt hij echter nog niet veel aan spelen toe. De buitenspeler maakte zes keer zijn opwachting voor de beloftenploeg van de Portugezen en hij mocht één keer het shirt van de hoofdmacht aantrekken. Ajax zou op dit moment bezig zijn met het onderhandelen over de huurdeal. PSV toonde ook interesse, maar is nog niet concreet.

Het kopen van Prestianni is voor PSV en Ajax onrealistisch. De buitenspeler heeft in zijn contract een afkoopclausule van honderd miljoen euro staan. Benfica staat er wel voor open om Prestianni te verhuren, Daarbij is een terugkeer naar Argentinië ook zeker een optie. Verschillende clubs uit het geboorteland van Prestianni zouden hun interesse al kenbaar hebben gemaakt.

Prestianni is een buitenspeler die voornamelijk vanuit rechts opereert. De aanvaller is klein, wendbaar en heeft een goede actie in huis. Ajax wil deze transferperiode graag een rechtsbuiten aan de selectie toevoegen na het vertrek van Francisco Conceição.