Nagelsmann pleit voor nieuwe handsregel na pijnlijke EK-uitschakeling door Spanje

Nagelsmann wil aparte regel met AI invoeren: 'Robots kunnen ons al koffie brengen'

6 juli om 10:58

Julian Nagelsmann kan de nederlaag van Duitsland in de kwartfinale van het EK in eigen land maar moeilijk verdragen. Na afloop van het verloren duel met Spanje (2-1) houdt de Duitse bondscoach een pleidooi voor aanpassingen wat betreft de handsregel.

Vlak voordat Mikel Merino namens Spanje de winnende treffer tegen de netten aan kopte, claimde Duitsland recht te hebben op een penalty. Jamal Musiala schoot de bal tegen de hand van Marc Cucurella aan. Scheidsrechter Anthony Taylor besloot echter geen strafschop toe te kennen. Het discutabele moment zorgde voor veel discussie na afloop.

"Ik wil niet klagen, maar ik wil wel gebruik maken van dit podium om te pleiten voor een aanpassing van de regel die meer past bij de geest van het voetbal", luidt Nagelsmann zijn pleidooi in. "Het zou fijn zijn als we kunnen evalueren wat er gebeurde bij dit moment."

Volgens de bondscoach zou een arbiter rekening moeten houden met de richting van het schot. "Als hij de bal het stadion uitschiet en Cucurella raakt hem met de hand, zou ik nooit een penalty willen. Maar nu gaat de bal op doel. Je zou elke situatie anders moeten beoordelen. Robots zijn al in staat om ons koffie te brengen. Dan moet het ook mogelijk zijn dat AI de baan van de bal berekent", stelt de Duitser.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!