Wieffer sprak met Verbruggen over Brighton

Wieffer sprak met Oranje-international over Brighton-stap: 'Hij zei meteen...'

6 juli om 11:19
Laatste update: 6 juli om 13:40

Mats Wieffer maakte vrijdagnacht zijn transfer naar Brighton and Hove Albion officieel, maar de middenvelder is niet over een nacht ijs gegaan. Zo informeerde hij al bij een Oranje-speler die in Engeland actief is.

Zo sprak Wieffer voor het maken van zijn keuze met Brighton-keeper Bart Verbruggen. Tijdens het EK maakte de doelman tijd vrij om de middenvelder van het nodige advies te voorzien. "Het is een leuke club, mooie plek om te leven, je kan je hier goed ontwikkelen als speler", onthult Wieffer het advies van Verbruggen op de site van Brighton and Hove Albion. De middenvelder maakte voor dertig miljoen euro de overstap van Feyenoord naar Engeland.

Ook krijgt Wieffer bij Brighton te maken met een piepjonge trainer. Fabian Hürzeler is op 31-jarige leeftijd al coach van de Engelse ploeg, maar de oud-Feyenoorder merkt nog niet dat de coach wat minder ervaren is. "Hij maakt een goede indruk; fijne man en hij heeft goed uitgelegd hoe hij wil spelen. De manier van spelen lijkt op wat ik gewend bij Feyenoord, dus dat is fijn."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!