Van Nistelrooij onderweg naar Manchester

'Van Nistelrooij vliegt naar Manchester en kent duur van zijn contract bij United'

6 juli om 13:13

Ruud van Nistelrooij is in het vliegtuig naar Manchester gestapt om zijn contract bij United te gaan tekenen. Volgens het Algemeen Dagblad krijgt de assistent van Erik ten Hag een contract voor twee jaar.

Een dezer dagen zal de assistent een handtekening onder zijn contract bij United zetten. Van Nistelrooij wordt de rechterhand van Ten Hag, terwijl ook René Hake en Jelle ten Rouwelaar aan de staf worden toegevoegd. Van Nistelrooij moet wel nog wachten op zijn werkvergunning, alvorens hij aan de slag mag op het trainingsveld van United. Ten Hag verlengde enkele dagen geleden ook officieel zijn contract op Old Trafford.

Voor Van Nistelrooij was de keuze voor Manchester United erg bewust. De coach sprak met Burnley, Club Brugge en clubs uit Spanje en Duitsland over de functie van hoofdtrainer, maar hij besloot toch terug te keren op het oude nest. Als speler was Van Nistelrooij van 2001 tot 2006 actief bij Manchester. Als assistent-trainer heeft hij ervaring bij PSV en het Nederlands elftal.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!