Steven Berghuis nog niet fit bij Ajax

'Berghuis traint af en toe mee bij Ajax, hij draait halve dagen'

6 juli om 13:38

Francesco Farioli hoopt Steven Berghuis snel weer honderd procent wedstrijdfit te zien bij Ajax. De routinier ontbrak vrijdag nog in de selectie van de Amsterdammers voor de eerste oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle (0-1). Hij blijkt zelfs maar 'af en toe' mee te trainen.

'Steven Berghuis traint af en toe mee bij Ajax en draait halve dagen. Niet te zeggen wanneer hij weer fit is', meldt Voetbal International, daags na het duel met PEC Zwolle op X.

Berghuis was een opvallende afwezige in de eerste opstelling waarmee Ajax aantrad onder leiding van Farioli. De aanvaller annex aanvallende middenvelder kampt al lange tijd met blessureleed. Door eerst een knieblessure en later ook rugklachten miste hij een groot deel van het afgelopen seizoensslot. Ook in de voorbereiding op het nieuwe seizoen is Berghuis nog altijd niet wedstrijdfit.

"Het is een situatie die we elke dag in de gaten houden. Hij traint met het team. We proberen hem zo snel mogelijk terug te krijgen", stelde Farioli voorafgaand aan het oefenduel van Ajax. Hoelang dat gaat duren is dus nog onzeker.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met nieuws over o.a. Ajax, PSV en Feyenoord!