PSV verliest van Anderlecht

PSV hard onderuit tegen Anderlecht, 'wel goed transfernieuws voor Eindhovenaren'

6 juli om 16:24
Laatste update: 6 juli om 17:48

PSV heeft het eerste oefenduel van het nieuwe seizoen niet winnend afgesloten. De mannen van Peter Bosz gingen met 3-0 onderuit tegen Anderlecht. Wel is er goed nieuws voor de Eindhovenaren op transfergebied.

De ploeg van Bosz wist zaterdagmiddag weinig af te dwingen tegen Anderlecht. De trainer koos voor een opstelling met talenten en gewaardeerde krachten. Zo speelden Walter Benítez, Armando Obispo, Mauro Júnior, Luuk de Jong en Guus Til voor rust. Na rust kwamen onder anderen Joël Drommel, Olivier Boscagli, Hirving Lozano, Ismael Saibari en Jordan Teze aan spelen toe. Ook jonge talenten als Fabian Merién (15) en Manuel Bahaty (16) kregen de kans.

PSV kwam wel tot wat kansen, maar Anderlecht was het meest gevaarlijk. Na een half uur spelen kwamen de Belgen op voorsprong via Nilson Angulo. Vlak na rust kwam daar een tweede treffer bij. Drommel wist de gegeven penalty eerst nog te keren, maar de rebound werd door Luis Vázquez binnen gewerkt.

In het verdere verloop van de tweede helft probeerde PSV nog wat terug te doen, maar dat lukte niet. Saibari wist een kans niet te verzilveren en ook Isaac Babadi liet dat na. In de slotfase werd het zelfs nog 3-0 voor Anderlecht via Tristan Degreef.

Goed transfernieuws voor PSV

Volgens het Eindhovens Dagblad is er ondanks de nederlaag ook goed nieuws voor PSV. De verwachting is namelijk dat Couhaib Driouech en Ryan Flamingo komende week al meetrainen bij de Eindhovenaren. Flamingo wordt zondag medisch gekeurd. Bij de transfer van Driouech moeten de laatste plooien nog worden gladgestreken.