Almada verkast van United naar Botafogo

Recordtransfer in Amerika: voormalig Ajax-target Almada maakt bijzondere move

6 juli om 18:19

Thiago Almada verruilt Atlanta United voor het Braziliaanse Botafogo. Met de transfer gaat een recordsom gemoeid. De move naar Zuid-Amerika is ergens opvallend, aangezien veel clubs uit de Europa (sub)top Almada op de radar hadden.

De transfer van Almada gaat de geschiedenisboeken in. De spelmaker uit Argentinië is de duurste verkochte speler uit in de Major League Soccer. Het is onduidelijk voor welk bedrag Almada naar Botafogo verkast. Tot vrijdag droeg Miguel Almirón de titel van duurste uitgaande speler in de Amerikaanse competitie. Hij trok voor ongeveer 24 miljoen euro naar Newcastle United in 2019.

Lang zal Almada niet bij Botafogo spelen. Over een halfjaar maakt hij de overstap naar Olympique Lyon. Beide clubs maken deel uit van de Eagle Football Holdings van zakenman John Textor. Almada speelde sinds 2022 in de MLS. In 83 officiële wedstrijden voor Atlanta maakte hij 26 doelpunten en gaf hij 24 assists. Almada kroonde zich in 2022 tot wereldkampioen met Argentinië.

Vorig jaar had Ajax Almada in het vizier. Destijds bleek al dat de aanvallende middenvelder annex buitenspeler te duur was voor de Amsterdammers.