'Ex-Ajax-target Almada vertrekt naar Lyon'

'Gedroomd Ajax-doelwit Almada vertrekt voor 18,5 miljoen naar Lyon'

24 juni om 14:45

Thiago Almada gaat alsnog de oversteek naar Europa maken. Een jaar nadat Ajax naast de Argentijnse spelmaker greep, gaat Olympique Lyon met hem aan de haal. Dat gebeurt via een bijzondere financiële constructie.

Almada imponeert al enkele seizoenen namens Atlanta United in de MLS. Ajax had hem vorige zomer tevergeefs op de korrel, terwijl ook Atlético Madrid met hem in verband wordt gebracht. De 23-jarige aanvallende middenvelder zet zijn loopbaan nu voort in Frankrijk. Lyon gaat met hem aan de haal, melden TyC Sports en Fabrizio Romano. 

Les Gones zijn onderdeel van de Eagle Group, net als onder meer Crystal Palace, Molenbeek én Botafogo. Op papier zal de Braziliaanse club Almada inlijven voor naar verluidt 18,5 miljoen euro. Vervolgens wordt hij echter direct verhuurd aan Lyon.

Het is niet voor het eerst dat Lyon via een bijzondere financiële constructie een nieuwe speler kan presenteren. Zo maakte Ernest Nuamah vorige zomer voor 25 miljoen de overstap naar de bescheiden Belgische club Molenbeek, voordat hij met koopoptie naar de Ligue 1-club werd gestuurd. De zevenvoudig Frans kampioen ligt vanwege financiële perikelen onder een vergrootglas bij de licentiecommissie en moet de Financial Fair Play-regels daardoor omzeilen.

Sven Mislintat probeerde Almada een jaar geleden nog naar Ajax te halen. De viervoudig Argentijns international was toen echter te duur. In 82 officiële duels voor Atlanta scoorde Almada 24 keer en gaf hij 25 assists.