Priske lovend over Zechiël bij Feyenoord

Priske lovend bij Feyenoord: 'Een pure leider, hij neemt verantwoordelijkheid'

6 juli om 19:12

Brian Priske is onder de indruk van Gjivai Zechiël bij Feyenoord. Het twintigjarige talent droeg zaterdag tegen FC Dordrecht in de tweede helft de aanvoerdersband.

"Ik ben nu een week met Zechiël en ik hou nu al van hem", zegt Priske na het eerste oefenduel van het seizoen tegen Feyenoord ONE. "Zechiël is een pure leider en neemt zijn verantwoordelijkheid ook zonder band. Zijn energie en hele mentaliteit waarmee hij naar 1908 komt, is indrukwekkend. Gisteren vertelde ik hem dat hij als centrale verdediger moest spelen en hij keek me aan: Weet je het zeker, coach?"

Priske was ervan overtuigd dat Zechiël, van origine een controlerende middenvelder, op die positie uit de voeten zou kunnen. "Hij vond het geen probleem om daar te spelen. Hij straalde zelfvertrouwen uit op het veld. Hij gaat tijdens het seizoen niet centraal spelen, maar hij heeft veel kwaliteiten."

Door een blessure miste Zechiël een groot deel van vorig seizoen. Dit seizoen hoopt hij onder Priske een belangrijke schakel te worden.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!