Van der Vaart: basisplek Weghorst bij Oranje 'uitgesloten'

Koeman lijkt niet meer dan supersub te zien in Weghorst: 'Kunnen we nu uitsluiten'

7 juli om 07:32

Wout Weghorst maakt geen kans op een basisplaats in het Nederlands elftal voor de halve finale van het EK tegen Engeland. Die conclusie trekt Rafael van der Vaart bij de NOS.

Uit het interview met bondscoach Ronald Koeman, kort na de 2-1 zege op Turkije, valt volgens Van der Vaart op te maken dat Oranje zonder diepe spits blijft spelen. "Dat kunnen we nu uitsluiten", aldus de 109-voudig international. Als presentator Gert van 't Hof opmerkt dat het 'vaak wat oplevert om bij Koeman tussen de regels door te luisteren', reageert Van der Vaart: "Nou, dit was niet echt tussen de regels door, hoor."

Van der Vaart is desalniettemin positief over Weghorst, die tegen Turkije weer belangrijk was als invaller. "Je hoeft hem niet te vertellen wat er gevraagd wordt. Daar is hij al mee bezig als hij de bus uitstapt. Hij staat ook als eerste op het veld. Hij maakt er één grote show van, maar de man is zo gefocust... bij minuut vijf begint hij zich al optimaal voor te bereiden. Heerlijk om zo'n gozer erbij te hebben. Je kan niet zeggen dat hij slecht invalt."