Perez: 'Koeman durft niet met Weghorst te beginnen'

Perez: 'Hij is onaantastbaar voor Koeman, maar is een subtopvoetballer'

7 juli om 08:09

Ronald Koeman moet serieus overwegen om Wout Weghorst een kans in de basis te geven bij Oranje, vindt Kenneth Perez. De Deense analist zag de 31-jarige spits ook in het EK-duel met Turkije iets teweeg brengen, maar gelooft niet dat de bondscoach daadwerkelijk met hem zal starten.

"Ik zou het niet gek vinden om met Weghorst te spelen tegen Engeland", begint Perez bij EK Praat van ESPN. "Weghorst is niet de beste voetballer, maar hij heeft karakter. Hij brengt wat je nodig hebt in zo’n wedstrijd. Die wedstrijd kwam voor zijn wissel totaal niet tot leven."

De voormalig aanvaller denkt echter dat Koeman niet te snel zijn plan B wil verspelen. "Het lijkt alsof hij niet durft te beginnen met Wout Weghorst. Maar dat kan wel, dan kan je Brobbey erin gooien (als plan B, red.). Dat is ook een onrustmaker. Koeman kennende, kiest hij voor de veilige weg."

'Memphis breekt geen potten in buitenland'

Perez weet bovendien dat het geen optie is om Memphis Depay te passeren. "Memphis is onaantastbaar voor Koeman. En ook voor de selectie", aldus de oud-speler van AZ, Ajax en PSV, die het daar echter niet helemaal mee eens is. "Je hoort iedereen positief over hem. Maar hij worstelt ontzettend met zijn vorm. Hij is een subtopvoetballer. Hij heeft in het buitenland niet of nauwelijks potten kunnen breken."

Marciano Vink snapt Koeman wel. "Het heeft ook te maken met de hiërarchie in de groep. In deze groep is zijn status gegroeid. Hij is vaak een belangrijke pion geweest voor Koeman. Nu je zover bent, moet je die gok niet wagen."

Toch ziet Kees Kwakman nog kansen voor een basisplaats van Weghorst. "Simons hebben we nu ook wel gezien. Je kan ook iemand anders een kans geven op de nummer tien-positie. Misschien wel Memphis", aldus de Volendammer.