'Koeman wil Bergwijn gewoon graag opstellen'

ESPN-analisten hekelen keuze van Koeman: 'Dat is echt onzin'

7 juli om 09:22

De keuze van Ronald Koeman om Steven Bergwijn in plaats van Donyell Malen op te stellen tijdens de wedstrijd tegen Turkije zorgt voor veel discussie. Analisten Marciano Vink, Kees Kwakman en Kenneth Perez zijn bij EK-Praat op ESPN alledrie kritisch op deze beslissing.

Vink benadrukt het belang van de juiste spelers voor het systeem. "Engeland speelt ook met drie centrale verdedigers en een vergelijkbaar systeem als Turkije. Daar moet je dan de spelers bij hebben die wat extra’s brengen. En als dat Bergwijn is, die tegen Roemenië in die ruimte voor de linksback kan spelen, dan is dat goed gevonden. Maar als dat na vijftien minuten niet werkt tegen Turkije, dan moet je meteen ingrijpen. En dan is dat niet een schande van Bergwijn, maar gewoon dat het tactische plan net even anders moet."

Kwakman heeft zijn twijfels over het argument dat Malen niet in de opstelling past. "Maar je kan mij toch niet vertellen dat Malen niet een beetje aan de binnenkant kan spelen. Dat is echt onzin."

Kenneth Perez is van mening dat Koemans voorkeur voor Bergwijn niet gebaseerd is op zijn prestaties. "Wie heeft verzonnen dat Bergwijn de beste is tussen de linies? Koeman wil Bergwijn gewoon graag opstellen", stelt de ESPN-analist.