Derksen vindt Verbruggen niet goed met hoge ballen

Derksen wijst zwakke plek van Oranje-uitblinker aan: 'Daar doet hij alles fout'

7 juli om 09:15
Laatste update: 7 juli om 09:56

Johan Derksen vindt dat Bart Verbruggen op bepaalde vlakken tekort komt als keeper. De analist is van mening dat de Oranje-doelman op de lijn ijzersterk is, maar dat hij met hoge voorzetten makkelijk te kloppen is.

Derksen geeft de goal van Turkije tegen Nederland zaterdag als voorbeeld. "Als hij drie stappen naar rechts doet, kan hij bij de bal. Nu is hij volledig kansloos, hij doet alles fout eigenlijk. Als hij naar rechts loopt, dan is hij er", zo vertelt de analist in Vandaag Inside Oranje. Verbruggen hield zijn ploeg in de slotfase wel op de been met een aantal goede reddingen.

Derksen beaamt dat Verbruggen op de meeste vlakken wel een erg goede keeper is. "Die jongen is een meester op de lijn, maar die bal die erin ging is nu juist wat ik bedoelde. Dat zie je ook in Engeland, met hoge voorzetten is hij heel slecht en dan kan iedereen daar koppen. Dat is een hele zwakke plek, maar op de lijn is hij prima."

Tafelgenoot Dick Advocaat zag één specifieke uitblinker bij Oranje. "Wout Weghorst bracht wel de ommekeer qua gevaar en dat soort dingen. Ik vind het nog steeds geen basisspeler, maar zoals hij erin kwam hadden de Turken daar ontzettend veel moeite mee."