Fabrizio Romano: Van de Beek kost nog geen één miljoen

Fabrizio Romano onthult extreem lage transfersom voor Van de Beek

7 juli om 12:15

De transfersom die Girona FC overmaakt naar Manchester United voor Donny van de Beek ligt op straat. In eerste instantie wordt er nog geen één miljoen euro betaald, meldt Fabrizio Romano.

Girona tikt 'iets minder' dan één miljoen euro af voor Van de Beek. Dat bedrag kan door bonussen nog wel fors oplopen, tot maximaal vier à vijf miljoen euro. Dat zal echter afhangen van onder meer de hoeveelheid wedstrijden die Van de Beek gaat spelen in Catalonië. Ook heeft Manchester United een doorverkooppercentage bedongen.

Van de Beek wordt op korte termijn in Girona verwacht voor zijn medische keuring. Aansluitend zal hij zijn handtekening zetten onder een meerjarig contract. Bij Manchester United, waar zijn rol was uitgespeeld, lag de negentienvoudig Oranje-international nog vast tot medio 2025.

Zijn transfer betekent voor Van de Beek een definitief einde van zijn mislukte periode in Engeland. De voorbije jaren werd de 27-jarige middenvelder verhuurd aan Everton en Eintracht Frankfurt, waar hij net als op Old Trafford niet wist te overtuigen. In september 2020 kwam Van de Beek nog voor een kleine veertig miljoen euro over van Ajax.

Bij Girona komt Van de Beek een goede bekende tegen. Sinds vorig jaar staat Daley Blind onder contract bij de Catalaanse club, die vorig jaar derde werd in La Liga. Met Girona gaat Van de Beek de Champions League in.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met nieuws over o.a. Ajax, PSV en Feyenoord!