Oranje kan borst natmaken: opvallende 'penaltylijst' Pickford (Engeland) lekt uit

Oranje kan borst natmaken: opvallende 'penaltylijst' Pickford (Engeland) lekt uit

7 juli om 14:20

Alles wijst erop dat Jordan Pickford in de komende dagen de penalty's van alle spelers van het Nederlands elftal grondig gaat bestuderen. In de kwartfinale tegen Zwitserland werd de doelman van Engeland gespot met een bidon die hij volledig vol had geschreven met penaltyinformatie over zijn opponenten.

Doordat Engeland zaterdag na strafschoppen won van de Zwitsers, speelt het woensdag in de halve finale van het EK tegen Oranje. De sluitpost werd de grote held van The Three Lions door een strafschop van Manuel Akanji te keren. Na afloop van de penaltyserie doken er foto's op van de bidon van Pickford. Daarop had de goalie gedetailleerde penaltyinformatie van alle spelers van Zwitserland geschreven.

Zo was op de bidon te lezen dat Pickford naar de voor hem linkerhoek moest duiken bij een strafschop van Akanji. Dat deed de keeper van Everton, waardoor hij de inzet keerde. Bij de naam van Fabian Schär, de tweede nemer van de Zwitsers, had Pickford bijvoorbeeld de volgende tekst staan: 'Doe alsof je naar rechts gaat, duik daarna links.' De Engelsman deed echter precies het tegenover gestelde, waarna Schär de bal uiteindelijk in de voor de doelman linkerhoek schoot.

Pickford haalde overigens alles uit de kast om de spelers van Zwitserland af te leiden in de strafschoppenserie. Zo wachtte hij bijvoorbeeld erg lang met zich correct opstellen bij elke strafschop. "De scheidsrechter liet mij niet mijn gebruikelijke procedure volgen, dus moest ik me aanpassen", reageerde Pickford na afloop. "Ik kon het alleen bij de eerste penalty doen. Gelukkig heb ik die gestopt."

Nederland en Engeland staan woensdagavond om 21.00 uur tegenover elkaar in Dortmund. Als de wedstrijd na 120 minuten nog steeds niet beslist is, zal er een penaltyreeks volgen. Het Nederlands elftal heeft slechts twee van zijn acht strafschoppenseries weten te winnen op eindtoernooien.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!