Groot nieuws van Romano: Thiago (33) hangt voetbalschoenen aan de wilgen

Update: bevestiging van Thiago zelf, Spaanse spelmaker zet punt achter loopbaan

8 juli om 19:28
Laatste update: 8 juli om 19:31

Groot nieuws van Fabrizio Romano: Thiago Alcántara hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De 33-jarige middenvelder is per 1 juli clubloos nadat zijn contract afliep bij Liverpool. Thiago gaat echter niet op zoek naar een nieuwe club.

Het nieuws over het voetbalpensioen van Thiago komt vrij abrupt. De middenvelder kampte in de afgelopen twee seizoenen regelmatig met blessureleed, waardoor hij weinig in actie kon komen. In de afgelopen voetbaljaargang bleef de teller zelfs steken op slechts vijf minuten voor Liverpool. Nu heeft Thiago dus besloten om te stoppen met voetballen.

Volgens Romano neemt de spelmaker niet definitief afscheid van de voetballerij. Thiago zou bezig zijn met 'een nieuw hoofdstuk', waar hij al enkele maanden mee bezig is. Het wordt echter niet duidelijk wat de plannen van de Spanjaard precies zijn.

Thiago is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Barcelona. In de zomer van 2013 verkochten de Catalanen hem voor 25 miljoen euro aan Bayern München. In Camp Nou won de creatieve middenvelder onder meer vier landstitels en één Champions League. Bij Bayern stond Thiago in totaal zeven jaar onder contract. Daar kende hij ook de meest succesvolle periode uit zijn loopbaan.

Waar de 46-voudig Spaans international bij Barcelona ook nog te maken kreeg met concurrenten als Andrés Iniesta, Xavi, Cesc Fàbregas en Sergio Busquets, groeide hij in München uit tot een onbetwiste basisspeler. Bij Bayern won Thiago onder andere zeven landstitels, vier DFB Pokals en één Champions League. In de afgelopen vier jaar speelde de international voor Liverpool. In het seizoen 2021/22 maakte de Spanjaard grote indruk op Anfield. In de jaren die daarna volgden werd hij geteisterd door blessureleed. Het is niet duidelijk of dat ook ten grondslag ligt aan zijn keuze om te stoppen.

Update: Thiago heeft zijn keuze om te stoppen met profvoetballen maandagavond wereldkundig gemaakt via zijn officiële kanalen. 'Ik zal altijd bereid zijn om hetgeen terug te geven dat ik ontvangen heb. Ik ben dankbaar voor deze tijd, en heb ervan genoten', luidt een deel van zijn afscheidsboodschap.