Tickets halve finale gaan voor woekerprijzen weg: Oranje-fans vragen duizend euro

Tickets halve finale gaan voor woekerprijzen weg: Oranje-fans vragen duizend euro

7 juli om 17:31
Laatste update: 7 juli om 17:34

Tickets voor het treffen tussen Nederland en Engeland worden online voor woekerprijzen aangeboden. Op Marktplaats vragen verschillende aanbieders een bedrag van ruim duizend euro.

Het treffen tussen Nederland en Engeland zorgt voor veel interesse in tickets. De wedstrijd wordt gespeeld in het Signal Iduna Park, dat plaats biedt aan ruim 80 duizend toeschouwers. De KNVB heeft 8 duizend tickets gekregen van de UEFA. Daardoor blijft de vraag voor kaarten onverminderd hoog.

Op internet worden tickets al voor woekerprijzen aangeboden. Zo zijn er op Marktplaats meerdere advertenties te vinden waar verkopers duizend euro of meer vragen voor een kaartje. Op resellplatform Viagogo kunnen fans een enkel kaartje vanaf ruim 700 euro aanschaffen. Daarbij lopen kopers ook nog het risico dat de tickets zijn geblokkeerd door de UEFA, omdat de Europese voetbalbond de doorverkoop van kaarten tegen woekerprijzen tegen probeert te gaan.

Nederland en Engeland staan woensdag om 21.00 uur tegenover elkaar. De KNVB verwacht dat minimaal 75 duizend Oranje-fans af zullen reizen naar Dortmund. De winnaar komt in de finale in actie tegen Spanje of Frankrijk.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!