Driouech voor recordsom naar PSV

Excelsior maakt melding van recordtransfer: 'Fantastische beloning voor Cou'

7 juli om 18:31

Excelsior zwaait Couhaib Driouech met een goed gevoel uit. Naar verluidt houden de Kralingers 3,5 miljoen euro over aan de transfer van de aanvaller, die voor vijf seizoenen heeft getekend bij PSV.

"Na het niet doorgaan van de overstap in de winter hebben we toegewerkt naar een transfer in de zomer. Dit is een fantastische beloning voor Cou en deze overstap is hem ook enorm gegund. Hij is een goed voorbeeld van hoe wij ontwikkeling van spelers voor ogen hebben", reageert technisch manager Niels van Duinen op de clubsite. Driouech kwam in 2021 over van sc Heerenveen O21. "Voor ons als Excelsior is deze transfer opnieuw een bewijs dat we een prachtig platform kunnen zijn voor spelers om de volgende stap te zetten in hun carrière."

Van Duinen bevestigt dat er met de move van Driouech een record wordt gebroken. Tot voor kort was het uitgaande transferrecord in handen van Thijs Dallinga, die voor 2,5 miljoen euro vertrok naar Toulouse. "Met de grootste transfer uit de historie van de club hebben we een gezamenlijk doel behaald en daar mogen we met elkaar trots op zijn."

Driouech verlaat Excelsior via de voordeur. 'Eerder dit seizoen droomde hij bij de foto’s van Mats Wieffer, Thijs Dallinga en Jerdy Schouten in de hal van het stadion al over een mooie transfer', schrijft de club. "Het zou tof zijn als mijn foto daar straks ook hangt", reageert Driouech. "Dat ze zeggen: dat is Couhaib, die hebben we gehaald van Heerenveen U21, is voor zoveel verkocht en schittert nu bij… Mooi voor mezelf en ik gun het de club ook. Hier zagen ze het in mij zitten en daar ben ik Excelsior dankbaar voor."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!