Azarkan verruilt FC Utrecht voor Al Nasr

'Alfred Schreuder meldt zich bij FC Utrecht: transfer aanstaande'

7 juli om 19:28

Marouan Azarkan gaat na één seizoen alweer vertrekken bij FC Utrecht, melden diverse media. De 22-jarige buitenspeler staat op het punt een contract te tekenen bij Al Nasr, waar Alfred Schreuder de trainer is.

Vorig jaar kon Azarkan al een transfer naar het Midden-Oosten maken, destijds verruilde hij Feyenoord voor Utrecht. Zijn periode in de Domstad was geen doorslaand succes. Mede door blessureleed kwam hij maar twintig keer in actie, waarin hij niet wist te scoren. Utrecht was bereid mee te werken aan een transfer voor Azarkan, die opties in binnen- en buitenland had.

Azarkan is al in Dubai, waar hij spoedig gepresenteerd zal worden door Al Nasr. De ploeg uit Qatar, niet te verwarren met het Saudische Al Nassr van onder andere Cristiano Ronaldo, staat op de zevende plek in de VAE Liga. Sinds november vorig jaar is Schreuder trainer van Al Nasr.

Via Feyenoord en een huurperiode bij NAC Breda kwam Azarkan in 2021 uit bij Excelsior. Tijdens zijn verhuurperiode van twee seizoenen maakte hij indruk in Kralingen. Feyenoord verkocht hem vorig jaar voor 750.000 euro aan Utrecht. De Domstedelingen maken winst, want Azarkan gaat voor een kleine miljoen euro naar Qatar. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!