Bellingham lovend over Hasselbaink

Bellingham verklaart Nederlandse invloed op Engels succes: 'Ik had vertrouwen'

7 juli om 19:48
Laatste update: 7 juli om 20:07

Jimmy Floyd Hasselbaink krijgt de credits voor de gewonnen strafschoppenserie van Engeland tegen Zwitserland. Jude Bellingham, sterspeler van The Three Lions, vertelt dat de spelers zelfvertrouwen hebben gekregen door de instructies van de assistent-bondscoach.

Hasselbaink maakt sinds het voorjaar van 2023 deel uit van de staf van de nationale ploeg van Engeland. Op het EK heeft hij een prominente rol als rechterhand van bondscoach Gareth Southgate. Tegen Zwitserland (1-1) miste Engeland geen enkele penalty, waardoor het land de halve finales bereikte. "Ik had veel vertrouwen in mijn aanloop door de dingen die ik had besproken met Hasselbaink", zegt Bellingham tegen 5 LIVE.

"Het is het werk dat hij achter gesloten deuren doet met de jongens, die bereid zijn om die informatie aan te nemen die ons in die situaties heeft gebracht om te kunnen winnen", vervolgt de vedette van Real Madrid over Hasselbaink, die als voetballer 23 keer uitkwam voor het Nederlands elftal. Bellingham spreekt van een 'teamprestatie'. "Dean Henderson, Aaron Ramsdale en Tom Heaton, de andere keepers die we tot onze beschikking hebben, hebben ons enorm geholpen bij het oefenen van de penalty's."

Bellingham en Hasselbaink kunnen zich voorbereiden op de halve eindstrijd van het EK. Daarin is Oranje de tegenstander.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!