Verstappen over contact met Van Dijk

Steun voor Van Dijk uit Formule 1: 'Ik app voor en na elke wedstrijd met Virgil'

7 juli om 20:47
Laatste update: 8 juli om 06:54

Max Verstappen geniet van het Nederlands elftal op het EK. De Formule 1-coureur vertelt voor en na iedere Oranje-wedstrijd contact te hebben met aanvoerder Virgil van Dijk.

Komende woensdag is het Nederland - Engeland op het EK, zondag stonden beide landen ook al tegenover elkaar. Engelsman Lewis Hamilton finishte voor Verstappen in de GP van Silverstone. Na afloop van de race gaat het bij de Britse pers over de EK-kraker tussen Oranje en The Three Lions. "Natuurlijk ga ik kijken woensdag", stamelt Verstappen.

Bij teambaas Christian Horner zag Verstappen het Nederlands elftal zaterdagavond winnen van Turkije (2-1). Komende woensdag hoopt hij opnieuw op spektakel. "Hopelijk wordt het een toffe wedstrijd en halen wij de finale." Onlangs kreeg Verstappen - tijdens de GP van Monaco - bezoek van Van Dijk. De twee kennen elkaar al langer. "Ik app altijd met Virgil voor en na een wedstrijd. Maar die hoef ik echt niks te vertellen, ze weten veel beter hoe ze zich voor moeten bereiden."

Oranje en Engeland trappen woensdag om 21.00 uur af in Dortmund. De winnaar neemt het in de finale op tegen Spanje of Frankrijk.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!