Van der Gijp over Engeland tegen Oranje

Van der Gijp bromt: 'Sinds 1930 is er geen slechtere EK-wedstrijd geweest'

8 juli om 06:53

René van der Gijp heeft geen hoge pet op van Engeland dit EK. Bij VI Oranje pleit de voormalig rechtsbuiten voor een basisplek voor Micky van de Ven in de halve eindstrijd.

Oranje plaatste zich ten koste van Turkije voor de halve finale, Engeland schakelde na penalty's Zwitserland uit. "We zijn het er toch allemaal over eens dat Engeland tegen Zwitserland de slechtste zeventig minuten ooit op een EK heeft gespeeld?", vraagt Van der Gijp. "Dat ging helemaal nergens over. Maar wat denk je dat die Engelse bondscoach (Gareth Southgate, red.) gaat veranderen? Niets. Want hij wint."

"Maar normaal gesproken moet hij het hele elftal op de schop gooien", meent Van der Gijp, die ziet dat Jude Bellingham en Harry Kane niet functioneren. "Sinds 1930 is er nooit een slechtere EK-wedstrijd geweest dan Engeland - Zwitserland." De vijftienvoudig international verwacht niet dat Ronald Koeman zijn ploeg gaat aanpassen tegen Engeland, wel doet hij een suggestie. "Ik raad hem één ding aan: Micky van de Ven op Saka zetten en zeggen: die is voor jou, die gaat eraan vanavond."

De basisplek voor Van de Ven moet volgens Van der Gijp ten koste gaan van Nathan Aké. "Ik zou spelen met De Vrij, Van Dijk en Van de Ven en dan Van de Ven op de beste speler van Engeland zetten. Verder moet je tegen Engeland zoneverdedigen. Bellingham en Foden rennen de hele wedstrijd rond. Dan kan je De Vrij niet op Bellingham zetten, want dan loopt hij straks op de zestien van Engeland."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!