PSV krijgt jawoord van Sepp van den Berg

'PSV krijgt na Driouech-deal jawoord en hoopt op compromis met Liverpool'

8 juli om 08:02

Sepp van den Berg staat welwillend tegenover een transfer naar PSV, schetst het Eindhovens Dagblad. De 22-jarige verdediger heeft echter nog een doorlopend contract bij Liverpool, dat hoog in de boom zit.

PSV heeft de komst van Couhaib Driouech bevestigd en naar alle verwachting volgt de presentatie van Ryan Flamingo spoedig. Het betekent niet dat de Eindhovenaren zijn uitgewinkeld. Onder meer Van den Berg is in beeld om naar PSV te komen, zo werd eerder al gemeld. Naar verluidt wil de rechtercentrale verdediger graag de overstap naar het Philips Stadion maken.

Een transfer is alleen geen abc'tje. Van den Berg, zijn zaakwaarnemer en PSV moeten de transfersom die Liverpool voor ogen heeft naar beneden zien te krijgen, klinkt het. Naar verluidt verlangen The Reds zo'n twintig miljoen euro voor Van den Berg, die het afgelopen seizoen op huurbasis voor FSV Mainz 05 speelde.

Voor Frank Schouten wacht eenzelfde taak als vorig jaar. De zaakwaarnemer van Van den Berg is tevens de belangenbehartiger van Jerdy Schouten, die vorig jaar Bologna verruilde voor PSV. Van den Berg kan Liverpool na vijf jaar achter zich laten. In totaal speelde hij tot op heden vier officiële wedstrijden in de hoofdmacht. De afgelopen jaren werd hij uitgeleend aan Preton North End en Mainz.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!