Afellay ziet Nederland ten koste van Engeland de EK-finale halen

Afellay constateert probleem bij Engeland: 'Als hij Bellingham wisselt...'

8 juli om 08:45
Laatste update: 8 juli om 08:45

Ibrahim Afellay heeft er vertrouwen in dat Nederland zich ten koste van Engeland kan plaatsen voor de EK-finale. De oud-voetballer is niet onder de indruk van de Engelsen, die nog niet weten te overtuigen op het eindtoernooi.

"Bij Engeland denk je echt: waar zit ik naar te kijken?", begint Afellay bij Studio Fußball. "Ze weten van elkaar totaal niet wat ze gaan doen. Geen automatismen, de trainer weet het zelf ook niet. Hij wilde Bellingham eigenlijk wisselen, die op het veld dacht: wat gebeurt er nou? Als hij Bellingham wisselt, moet hij zijn paspoort inleveren."

Tegen zowel Slowakije (2-1 winst) als Zwitserland (winst na strafschoppen) balanceerde de ploeg van Gareth Southgate op de rand van uitschakeling. "Op het moment dat Engeland achterstaat, ze alle schroom van zich afgooien en alle risico's gaan nemen, zie je wel dat ze creatief kunnen zijn", stelt Afellay, die het een mooi moment vond dat Bukayo Saka zijn strafschop tegen Zwitserland benutte. "Die jongen heeft gigantisch veel kritiek gehad na zijn gemiste penalty in de EK-finale, waar heel Engeland over hem heen is gevallen."

"Maar dit Nederlands elftal, met de passie waarmee ze in de tweede helft hebben gespeeld (tegen Turkije, red.)...", vervolgt Afellay zijn verhaal. Hij gelooft in een goede afloop voor Nederland tegen de Engelsen. "Op het moment dat je geen goede wedstrijd speelt en het Nederlands elftal speelt met die urgentie, met die strijdlust... Tegen dit Engeland zie ik Nederland wel echt de finale halen."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!