Flamingo reageert op transfer naar PSV

PSV rondt deal af: 'Altijd een droom om voor beste club van Nederland te spelen'

8 juli om 09:14

Ryan Flamingo is blij met zijn overstap naar PSV. De transfer, die afgelopen weekend al lekte via foto's en een video, is maandagochtend bevestigd door de Eindhovenaren. Flamingo komt over van FC Utrecht.

Flamingo heeft bij de regerend kampioen een contract tot de zomer van 2029 getekend. Bij PSV gaat de multi-inzetbare speler met rugnummer 6 spelen. "Ryan is een veelzijdige voetballer die past binnen onze speelstijl. Zijn duelkracht en drang om naar voren te voetballen maken hem een waardevolle toevoeging aan de bestaande selectie", zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart op de clubsite. "Ik ben tevreden dat we hem zo vroeg in de voorbereiding hebben kunnen vastleggen."

"Vroeger liep ik hier al stage en maakte ik De Herdgang mee. Het was voor mij altijd al een droom om voor de beste club van Nederland te spelen", reageert Flamingo op zijn stap. "Ik wil de lat nog hoger leggen, alles geven met het team en daar 100% voor werken. Het zou prachtig zijn als we weer kampioen kunnen worden. Ik wil zoveel mogelijk bereiken bij PSV."

PSV doet geen uitspraken over de hoogte van de transfersom. Naar verluidt gaat er negen miljoen euro gemoeid met de overgang. Utrecht nam Flamingo eerder deze zomer voor een kleine drie miljoen euro definitief over van US Sassuolo.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!