PSV heeft smaak te pakken op transfermarkt en rondt miljoenentransfer Flamingo af

PSV heeft smaak te pakken op transfermarkt en rondt miljoenentransfer Flamingo af

8 juli om 09:00
Laatste update: 8 juli om 09:02

PSV heeft Ryan Flamingo definitief binnen. De regerend landskampioen neemt de multifunctionele verdediger over van FC Utrecht, dat naar verluidt bijna negen miljoen euro ontvangt. Flamingo tekent voor vijf seizoenen in Eindhoven.

Het was al enige tijd duidelijk dat PSV hoopte op de komst van Flamingo. FC Utrecht stelde zich echter hard op in de onderhandelingen. Nu is er een deal, zo maken beide clubs bekend: naar verluidt tikken de Eindhovenaren een bedrag af dat richting de negen miljoen euro gaat. Dat kan aan de hand van bonussen nog meer worden.

PSV verwacht dat Flamingo zich in het Philips Stadion verder kan gaan ontwikkelen. Zijn multifunctionaliteit wordt als een groot pluspunt gezien: de jeugdinternational kan als centrale verdediger, maar ook als controleur uit de voeten. PSV had ook dringend behoefte aan versterkingen voor het hart van de defensie. De verwachting is nu dat technisch directeur Earnest Stewart werk gaat maken van de komst van Sepp van den Berg.

Flamingo is na Couhaib Driouech de tweede zomeraanwinst in twee dagen voor PSV. Eerder wisten de Eindhovenaren Malik Tillman en Sergiño Dest al definitief in te lijven.

Eerder deze zomer werd Flamingo nog definitief door Utrecht overgenomen van US Sassuolo. De Domstedelingen betaalden een kleine drie miljoen euro en maken nu dus forse winst. Flamingo begon zijn loopbaan bij Almere City, waarna hij in 2021 naar Sassuolo verkaste. In het seizoen 2022/2023 werd hij al een seizoen uitgeleend aan Vitesse.