Morata denkt aan stoppen bij Spanje

Morata baart opzien en denkt aan stoppen: 'In Spanje is voor niemand respect'

8 juli om 09:35

Álvaro Morata heeft menig wenkbrauw in Spanje laten fronsen. Vlak voor de halve finale tegen Frankrijk zaait de spits van La Selección twijfel over zijn interlandcarrière na het EK.

Morata (31) is dit EK aanvoerder van Spanje. Eerder had hij aangegeven nog wel even door te willen bij de nationale ploeg van Spanje, maar daar komt hij nu op terug. "In voetbal weet je het nooit", zegt hij tegen El Mundo. "Ik wil wel blijven bij Atlético Madrid en Spanje, maar het is lastig als je continu kritiek krijgt."

De timing van de uitspraken van Morata is opvallend, aangezien Spanje nog volop strijdt voor de EK-eindzege. "Het is waarschijnlijk dat ik na het EK de nationale ploeg zal verlaten, maar ik wil er verder eigenlijk niet over praten", gaat de aanvaller verder. "Buiten Spanje ben ik gelukkiger, omdat de mensen daar mij respecteren. In Spanje is er voor niets of niemand respect."

Morata onderhoudt een haat-liefdeverhouding met het Spaanse volk. Eerder overwoog hij al serieus te stoppen bij Spanje, omdat hij doodsbedreigingen had gekregen. Toch is de spits uiterst succesvol in het shirt van de nationale ploeg. In 78 interlands maakte hij 36 goals en daarmee staat hij op plek vier op de lijst van all-time topscorers van Spanje. Alleen David Villa, Raúl en Fernando Torres maakten meer doelpunten.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!