FC Utrecht komt met bevestiging: Ohio volgt Lammers op

FC Utrecht komt met bevestiging: Nederlandse opvolger van Lammers is binnen

8 juli om 11:14
Laatste update: 8 juli om 11:23

FC Utrecht heeft Noah Ohio officieel binnen. De 21-jarige spits van Jong Oranje komt per direct over van Standard Luik en heeft in de Domstad zijn handtekening gezet onder een driejarig contract.

De komst van Ohio komt niet uit de lucht vallen: FC Utrecht zette de laatste weken alles op alles voor de jeugdinternational, die in de winterstop al op weg leek naar de nummer zeven van de Eredivisie. Hij is de opvolger van Sam Lammers, die na een succesvolle huurperiode te duur bleek en is teruggekeerd naar Rangers FC.

"Ik ben heel blij om hier te zijn, eindelijk is het rond", reageert Ohio, die naar verluidt anderhalf miljoen euro kost, op de clubsite. "In de winterstop was het al heel dichtbij. FC Utrecht is een club waar de fans van houden, het is een mooie club. Als team moeten we een goed seizoen leveren wat de fans ook verdienen. Als we dat doen ga je als individu ook beter presteren. Ik wil het team daarin helpen en werk hard, uiteindelijk gaat het om goals."

De in Almere geboren Ohio speelde jeugdinterlands voor Nederland en Engeland en doorliep zijn opleiding ook in beide landen. Hij droeg het shirt van Almere City FC, Manchester United, Manchester City, RB Leipzig, Vitesse, Standard Luik en Hull City. Onlangs was hij te gast in De Oranjekantine, de EK-liveshow van VoetbalPrimeur. Toen sloot hij een stap naar de Eredivisie al niet uit.

Het is een drukke dag bij FC Utrecht, dat ook al het vertrek van Ryan Flamingo naar PSV - voor bijna tien miljoen euro - naar buiten bracht. Ohio is na Siebe Horemans, Alonzo Engwanda, David Min, Matisse Didden, Tom de Graaff en Paxten Aaronson de zevende zomerversterking in Stadion Galgenwaard. Miguel Rodríguez van Celta de Vigo is eveneens in aantocht.