Atlético Madrid in gesprek om Benítez over te nemen

'Mogelijke aderlating voor PSV: Atlético Madrid opent gesprekken voor basisklant'

8 juli om 16:18
Laatste update: 8 juli om 16:31

Walter Benítez kan PSV mogelijk verlaten deze zomer. De eerste doelman van de Eindhovenaren staat volgens Fabrizio Romano in de nadrukkelijke belangstelling van Atlético Madrid. De Spaanse club zou zelfs al gesprekken hebben gevoerd met PSV en de entourage van Benítez.

Bij Atlético ligt er een langdurig contract op tafel voor Benítez. De Spaanse ploeg ziet in de 31-jarige sluitpost de doelman voor de komende jaren. Op dit moment staat Jan Oblak nog onder de lat bij Atlético. Hij keept al sinds 2014 voor de Madrilenen en heeft een contract tot de zomer van 2028, maar de clubleiding wil de 31-jarige Slowaak laten concurreren met de huidige doelman van PSV.

PSV nam Benítez in de zomer van 2022 transfervrij over van OGC Nice en sindsdien is hij de vaste keeper onder de lat bij de Eindhovenaren. Hij speelde al 88 officiële duels voor de Eindhovenaren. PSV werd in een eerder stadium gelinkt aan andere keepers als Timon Wellenreuther en Etienne Vaessen. Eerstgenoemde verlengde onlangs zijn contract bij Feyenoord en laatstgenoemde maakte de stap naar FC Groningen.

Benítez is na zijn debuut in maart 2024 ook nog eens Argentijns international. Met Atlético Madrid zou hij volgend jaar, net als PSV, de Champions League in kunnen. Die club eindigde afgelopen seizoen vierde achter Real Madrid, FC Barcelona en Girona. Naast Oblak heeft Atlético ook nog de talentvolle keeper Horatiu Moldovan in de gelederen. Hij maakte zijn debuut voor de Madrilenen echter nog niet.