Feyenoord haalt toptalent Mitchell op uit Costa Rica

Transfertrein Feyenoord raast door: toptalent uit Costa Rica officieel binnen

8 juli om 17:06
Laatste update: 8 juli om 17:10

Feyenoord heeft de komst van Jeyland Mitchell officieel gemaakt. Het defensieve toptalent uit Costa Rica tekent voor vijf seizoenen in de Rotterdamse Kuip.

Mitchell komt over van het Costa Ricaanse Liga Deportivo de Alajuelense. In zijn thuisland wordt de negentienjarige centrumverdediger gezien als een groot talent. Afgelopen weken was Mitchell ook actief op de Copa América, maar hij werd al vroeg in het toernooi uitgeschakeld. Mitchell kwam al zeven keer voor zijn land uit alvorens hij nu bij Feyenoord aan zijn eerste buitenlandse avontuur begint.

Voor Feyenoord betekent de komst van Mitchell de vierde zomerse versterking. Eerder werden Anis Hadj-Moussa, Gijs Smal, Chris-Kévin Nadje, Devin Haen en Julian Carranza al naar Rotterdam gehaald. Feyenoord ziet in Mitchell een goede optie voor de positie in het centrum en wil de negentienjarige stopper daarom ook niet verhuren. 

Volgens onder andere Voetbal International waren er meerdere clubs geïnteresseerd in Mitchell. Atlético Madrid, Juventus en Club Brugge zouden hem ook op de radar hebben gehad. Zijn komst werd zelfs als een 'stunt' bestempeld. Of de komst van Mitchell te maken heeft met een mogelijk vertrek van David Hancko is niet bekend. Hij staat al weken in de belangstelling van Atlético Madrid.