Ronald Koeman vindt Nederlandse kritieken soms te streng

Koeman vindt Nederland streng: 'Memphis mag best een beetje meer respect krijgen'

8 juli om 18:30
Laatste update: 9 juli om 11:46

Ronald Koeman vindt de geluiden die hij vanuit Nederland over Oranje hoort soms te kritisch. Vooral de wijze waarop Memphis Depay op social media en in voetbalpraatprogramma's behandeld wordt, is volgens de bondscoach niet helemaal eerlijk. 

Het is alweer twee dagen geleden dat Oranje zich ten koste van Turkije plaatste voor de halve finale. Nu wacht Engeland, dat tot dusver een stroef toernooi speelt. "Ze winnen hun wedstrijden moeizaam, maar ze hebben natuurlijk fantastische spelers", aldus Koeman voor de camera van de NOS over de aankomende tegenstander. 

De Engelsen worden al het gehele toernooi overladen met kritiek vanuit het thuisland. Het voetbal zou saai zijn. "De kritiek in eigen land is enorm, nog erger dan bij ons", vervolgt de bondscoach, die van mening is dat ook in Nederland het wel wat malser kan hier en daar. Toen hij zelf nog profvoetballer was, ging het er anders aan toe. "Het mag wat mij betreft wel ietsje positiever en respectvoller. Over zowel de spelers als de coach."

"Er zijn veel meer programma's en je hebt social media. Reacties daar krijgen alle aandacht en daar moet je je voor afsluiten, maar dat lukt niet altijd", vindt de bondscoach, die Memphis er volgens uitlicht. "Hij is niet voor niks een klein stukje verwijderd van de topscorerstitel van het Nederlands elftal. Hij mag best een beetje meer respect krijgen."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!