Koeman over Links Rechts na duel met Turkije

Koeman liet zich verrassen door spelers: 'Dan niet als een ouwe lul erbij staan'

8 juli om 19:19
Laatste update: 9 juli om 11:48

Ronald Koeman had nooit kunnen bedenken dat hij met zijn spelers van links naar rechts op een voetbalveld zou gaan. De bondscoach vierde na afloop van het duel met Turkije (2-1) de overwinning op het nummer van Snollebollekes.

Door een 2-1 overwinning op Turkije plaatste Oranje zich zaterdag voor de halve finale van het EK in Duitsland. Na afloop werd de plaatsing gevierd op het inmiddels wereldberoemde nummer Links Rechts. Dat had Koeman nooit kunnen voorspellen. "Nee, dat had ik niet verwacht", aldus de bondscoach tegenover ESPN. "Dat gebeurt. Dat is ook wel weer het leuke aan blijdschap. Dan doe je soms ook dingen waar je achteraf van denkt: had ik dat wel moeten doen."

Koeman heeft geen spijt van zijn de spontane actie van hem en zijn staf. "Nee, het kwam in de hoofdjes van de spelers op", klinkt het. "Wij stonden er als staf bij. Dan moet je er niet als een ouwe lul bij gaan staan", lacht de bondcoach. Inmiddels bereidt Oranje zich voor op de kraker tegen Engeland van woensdag. De halve finale vangt aan om 21.00 uur in het Signal Iduna Park in Dortmund. De winnaar treft Spanje of Frankrijk in de eindstrijd in Berlijn.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!