'Slot houdt Van den Berg bij Liverpool'

'Slecht nieuws voor PSV: Slot dwarsboomt transfer van beoogde nieuwe versterking'

8 juli om 21:13
Laatste update: 9 juli om 12:32

Arne Slot is onder de indruk geraakt van Sepp van den Berg. Liverpool heeft aanbiedingen van FSV Mainz en VfL Wolfsburg al afgewezen, terwijl ook PSV interesse toont. Volgens The Athletic krijgt de Nederlander de kans om zich te bewijzen bij The Reds.

Volgens het doorgaans goed ingevoerde The Athletic maakt Van den Berg indruk op Slot sinds zijn terugkeer bij Liverpool. De verdediger werd vorig seizoen verhuurd aan Mainz, maar lijkt nu zijn kans te mogen gaan bij de Engelse grootmacht. Van den Berg zou zelfs de hoogste gemiddelde snelheid hebben gehad bij de hardlooptests van het afgelopen weekend. Slot en co. constateren dat de technische vaardigheden van Van den Berg vooruit zijn gegaan in Duitsland.

Dat betekent slecht nieuws voor onder meer PSV. De Eindhovenaren hoopten Van den Berg binnen te halen als vervanger voor André Ramalho, die transfervrij de deur uitloopt bij PSV. Liverpool zou ongeveer twintig miljoen euro verlangen voor de Nederlander en eerdere aanbiedingen van Mainz en Wolfsburg werden al afgewezen. Nu mag Van den Berg zich bewijzen op de pre-season tour in Amerika. Daarna zal Slot zijn definitieve oordeel vellen over de stopper.

Van den Berg maakten in 2019 de overstap van PEC Zwolle naar Liverpool. Na vier optredens in het eerste elftal werd hij verhuurd aan achtereenvolgens Preston North End, Schalke 04 en Mainz. Van den Berg heeft nog een contract tot medio 2026 bij The Reds.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!