'Weghorst niet in basis Oranje'

Driessen: 'Met twee Engelse boomstammen heb je weinig aan Weghorst'

8 juli om 21:55
Laatste update: 9 juli om 15:19

René van der Gijp vindt niet dat Wout Weghorst moet starten bij Oranje. Valentijn Driessen denkt zelfs dat de Engelsen totaal niet onder de indruk zijn van de spits. Ook Johan Derksen is geen voorstander van een basisplaats voor Weghorst.

Ronald Koeman gaat volgens Van der Gijp niets veranderen bij Oranje. "Het leuke van Koeman is dat hij eigenlijk hetzelfde is als Southgate. We zitten nu al drie weken naar Memphis te kijken. Zet je daar Zirkzee neer, dan zou hij ook niet goed zijn, maar slechter dan Memphis is hij niet. Dat maakt bij ons niets uit, maar Koeman gaat niets veranderen."

"Het is de enige speler die Oranje op dat moment een andere schwung kan geven", vervolgt Van der Gijp in Vandaag Inside Oranje. "Laat dat dan maar zo. Dat kan Brobbey niet en Zirkzee ook niet. Die viel ook matig in. Weghorst heeft dat nu twee keer gedaan. De Engelsen denken straks ook: jezus, hij komt er straks in. Laat het maar zo."

Daar is Driessen het niet mee eens. "Je hoort veel over Weghorst, maar als je die tegen twee Engelse boomstammen zet, dan heb je er weinig aan", aldus de journalist. "Dat is kaasje voor die gasten. Uiteindelijk is Memphis alleen maar aan het zwerven. Dan moet hij in de spits worden gehandhaafd. Verder heb je weinig kwaliteiten in de spits rondlopen. Ik denk ook dat hij weinig gaat veranderen. Misschien Malen weer een keer."

Ook Derksen is geen voorstander van een basisplaats voor Weghorst. "Ik moet zeggen: die Weghorst brengt wel energie. Maar om energie alleen in te brengen kan je ook andere mensen inzetten."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!