Van der Gijp en Derksen oneens over basisplaats Depay: 'Dat mag geen reden zijn'

Van der Gijp neemt het op voor Koeman: 'Hij heeft een band met die jongen'

9 juli om 00:45

René van der Gijp denkt dat de band die Ronald Koeman heeft met Memphis Depay meespeelt in de beslissing om de aanvaller te laten spelen. De voormalig buitenspeler van onder meer PSV en Sparta denkt dat de buitenwacht, waaronder hijzelf, 'makkelijk praten heeft', zo zegt hij in Vandaag Inside Oranje.

"Weet je wat het ook is, wat wij ook weleens vergeten: dat soort trainers hebben ook een band met die jongens", vangt Van der Gijp aan, na de suggestie om Depay te laten banken tegen Engeland. "Ik kan wel makkelijk zeggen: Depay speelt een kuttoernooi, zet Zirkzee er neer. Maar hij (Koeman, red.) heeft een band met die jongen."

"Ik kan makkelijk zeggen: gooi die Aké eruit en zet lekker Van de Ven er neer, maar hij heeft een band met Aké." Johan Derksen kan zich niet helemaal vinden in de lezing van zijn tafelgenoot. "Dat mag eigenlijk geen reden zijn, René."

"Nee, maar het is vaak wél een reden", vervolgt Van der Gijp. "Of je moet zo sterk zijn dat je Kyle Walker in de competitie laat spelen en hem er in de Champions League-finale naast zet. Dat deed hij gewoon, die Guardiola", besluit de oud-voetballer lachend.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!