Van Gelder kijkt terug op huilmoment bij uitzwaaishow Oranje

Van Gelder kijkt terug op opvallend moment bij uitzwaaishow Oranje: 'Jeetje man'

9 juli om 10:41
Laatste update: 9 juli om 15:38

Jack van Gelder was voor het EK vaste tafelgast bij de Oranjezomer en in de uitzwaaishow van gebeurde iets opmerkelijks. De presentator schoot vol bij het zien van de Oranje-spelers die naar het EK gingen. In gesprek met Voetbal International blikt Van Gelder nu terug op dat moment.

"Dat was natuurlijk een gek moment; het overviel mij ook", vertelt Van Gelder over het moment dat hij vol schoot bij het zien van de Oranje-selectie. "Als ik het terugzie, denk ik: Jeetje man. Maar ik heb gewoon zoveel meegemaakt met Oranje. Ik zag allemaal WK's en EK's voorbijflitsen. Ik was heel lang niet meer zo dicht bij een selectie geweest. Dat emotioneerde me."

Volgens Van Gelder kwam het moment dat hij vol schoot ook door de toegankelijkheid van de Oranje-selectie. "Een paar jongens kende ik wel, maar verder was het voor mij ook afwachten hoe ze zouden reageren op een oude kale man van 73. Ik vind het gewoon een leuke groep jongens mét kwaliteit. Ik weet ook wel dat ze niet allemaal de sterspelers van hun club zijn, maar in de breedte hebben we echt een goede selectie."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!